keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Itselääkintää kofeiinilla?

Tätä täytyy kokeilla, vaikka inhoankin kahvia. Tykkään teestä, mutta tee on nössökamaa verrattuna kahviin. Kofeiini on ainoa psykostimulantti, jota lääkärin mukaan saan käyttää, ja mörökölli minut vieköön, jos en edes kokeile sitä. Miljoonat muutkin käyttävät!

Kahvin tehoa adhd:n hoitoon on tutkittu jonkin verran, ja tulokset ovat mielenkiintoisia minun näkökulmastani. Kofeiinin vaikutus on samansuuntainen kuin metyylifenidaatilla (Concerta, Ritalin), vaikka lievempi onkin. Kun normi-ihminen piristyy, adhd-ihminen rauhoittuu ja keskittymiskyky paranee. Kyllä kiitos.

Kofeiinin turvallisena maksimiannoksena naisilla pidetään 300 mg päivässä. Se tarkoittaa kolmea suunnilleen kahden desin kupillista. Miksi kahvin pitää olla niin pahaa...? Saadakseni saman vaikutuksen teellä minun pitäisi juoda vahvaa mustaa teetä puolitoista litraa päivässä. Olen ollut ihan lälläri teenjuoja.

Ihan vaan koska olen vastuuntuntoinen ja mukava kaveri, niin varoitan, että kahvistakin voi seurata ikäviä sivuvaikutuksia, eikä sitä kannata alkaa läträämään kuin erittäin painavasta syystä.

Lisätietoa kofeiinista ja adhd:sta:
http://laura-wilson.suite101.com/caffeine-as-an-alternative-adhd-treatment-a208099
http://psychcentral.com/lib/2010/caffeines-effect-on-adhd-symptoms/

2 kommenttia:

  1. Sulla on tosi mielenkiintoisen oloinen blogi ja jäänkin seuraamaan:)

    VastaaPoista
  2. Oi ihanaa! Tervetuloa, ensimmäinen!

    VastaaPoista